previous next

برگزاری سی و نهمین جلسه ژورنال کلاب پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری های غیر واگیر با ارایه عضو مرکز تحقیقات محیط زیست

سی و نهمین جلسه ژورنال کلاب پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری های غیر واگیر با عنوان "کاربرد اپی ژنتیک در ارزیابی خطر محیط زیست" توسط خانم ملیحه موذنی دانشجوی دکتری مهندسی بهداشت محیط در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ در محل تالار میعاد دانشکده بهداشت برگزار گردید. در ادامه خلاصه ای از مطالب ارایه شده آورده شده است.

مطالعات ارزیابی خطر نوعی بررسی کمی و کیفی ایجاد اثر نامطلوب در سلامت به دلیل مواجهه با آلاینده‌های محیط هستند که جهت تصمیم گیری و ارائه راهنماها کاربرد دارند. علم اپی ژنتیک به عنوان یک ابزار جهت پایش تغییرات محیط و تاثیر آن بر فرد و جامعه کاربرد دارد. اپی ژنتیک به عنوان دوره بین مواجهه با عوامل محیطی تا بروز اثرات نامطلوب مانند بیماری است. تغییر در مارکرهای اپی ژنتیک باعث ایجاد مجموعه‌ای از بیماری‌ها مانند انواع سرطان، آسم و اختلالات تنفسی، اختلالات متابولیک و اختلالات تولید مثل خواهد شد. کاربرد اپی ژنتیک در بحث ارزیابی خطر محدود است و نیازمند انجام مطالعات گسترده‌تر می‌باشد. مطالعات اپی ژنتیک که در بحث ارزیابی خطر مربوط به آلاینده‌های موجود در محیط زیست مطرح هستند مطالعات وابسته به گستره محیط (EWAS) می‌باشند. ارزیابی خطر امروزه با بررسی مواجهه انسان با آلاینده‌های محیط زیست به صورت احتمالی شیوع اثرات نامطلوب را تخمین می‌زند. اما در صورتی که از علم اپی ژنتیک در ارزیابی خطر استفاده شود این فرایند به صورتی انجام خواهد شد که علاوه بر تخمین اثرات نامطلوب سلامتی برای فرد مواجهه یافته، اثرات نامطلوب را برای نسل‌های آینده فرد نیز تخمین خواهند زد.

ورود کاربر

CAPTCHA
این سؤال جهت بررسی این است که آیا شما یک بازدید کننده انسانی هستید یا نه، و برای جلوگیری از ارسال اسپم خودکار.
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.